Team Foto's

 

Dit zijn de teams die mee doen met de Dutch Carp Lakes wedstrijden van 2015.

 

 Team Hengelsport Hareco

 

IMG 0019

 Team DAM

 

teamdam

 Team Shimano Dynamite

 

Team Shimano

 Team de Vries Zammataro

 

20150324 192549

Team VC den Bliek

 

IMG 20150428 WA0005

Wedstrijd data volgende Dutch Carp Lakes bekend

De finale is net pas achter de rug maar de data voor de volgende Dutch Carp Lakes wedstrijden zal alvast bekend!

 

Er word weer gevist op 28 maart, 30 mei, 20 juni, 29 augustus en 10 oktober.

 

Team de Kool wint NK Dutch Carp Lakes

TeamdeKool6154

 

Op zaterdag 18 oktober vond de finale plaat van het NK Dutch Carp Lakes op Carp Fishery 't Mun in Appeltern.

De vier sterkste teams uit de compititie gingen de strijd aan om de eerste plaats, de wedstrijd werd gevist op vijver 7.

Omdat we de herfst in gegaan zijn de karpers door de dalende temperaturen steeds minder gaan azen dus de teams hoopte op een goede loting uit de wind.

De eerste 4 teamleden van de Kool zaten tussen de eerste 8 vissers en daarom was het dus ook snel duidelijk wie er op nummer 1 zou eindigen. 

Gefeliciteerd team de Kool met de 1ste plaats! Op de tweede plaats is team Shimano en met een nette 3de plaats was team Voorhuijs.

Ondanks dat team 't Mun op hun thuisbasis visde werden zijn 4de. 

 

Postulart1615

Individueel waren er overigens ook nog een drietal prijzen uit te reiken. Individueel wordt er tijdens de 5 voorrondewedstrijden ook een klassement op gewicht bijgehouden. Jochem Postulart greep met 170 kg in dit klassement de 1ste plaats. Pascal Habes werd met 113 kg 2de. Jeroen Anderanch legde met 123 kilo beslag op plaats 3.

Nu 15 teams ingeschreven voor Dutch Carp Lakes!

 

Met de toevoeging van 3 nieuwe teams: De Woldstek , De Huif en team De Bliek uit Boxtel. Hebben zich ruim 90 deelnemende vissers verdeeld over 15 teams aangemeld voor deze spannende competitie. Op woensdag 5 februari om 19.30 vindt de loting plaats voor het wedstrijdschema, bij Herberg 't Mun in Appeltern. Alle teamcaptains worden daar verwacht om hun lot trekken voor de competitie

Wedstrijdschema 2014

 Op woensdag 5 februari zijn de 15 teamcaptains in Appeltern bij elkaar gekomen voor de loting van de poule-indeling voor de Dutch Carp Lake wedstrijden.

zie voor de poule-indeling hieronder het schema.

 

Wedstrijddata 2014: 

Zaterdag 5 april

Zaterdag 17 mei

Zaterdag 7 juni

Zaterdag 30 augustus

Zaterdag 11 oktober

 Finale 18 oktober

 

Wedstrijdschema NK Teams Commercial Carp 2014:

 

Schema DCL 2014

  

 

Teams 2014 zijn bekend

De teams van dit jaar zijn bekend! hieronder ziet u alle deelnemende teams.

Wie zal dit jaar deze spannende competitie winnen?

 

Team 't Mun, Appeltern

Team DB Hengelsport II, Helmond

Team de Kool, Heelweg

Team Hengelsport Tiel

Team DB Hengelsport/Pro-line, Helmond

Team Hengelsport vd Ven, Dordrecht

Team Shimano Dynamite-Baits, Amersfoort

Carp Team Kuijpers, Roermond

De Vossekuil, Nijnsel

Team Voorhuis Hengelsport, Albergen

Team Biesbosch, Werkendam

Team Mondial/f-Sensas

 

Dit is het winnende team van vorig jaar:

Team Alain Goverde

 

06oktTeamGoverde

 

 

de Woldstek

Op een prachtige, uitgestrekte lokatie in Ruinerwold in Drente ligt het terrein van Forellenvisvijvers De Woldstek. Met vier prachtige forelvijvers en één karpervijver bieden wij de mogelijkheid voor zowel groepen, als voor de individuele visser, te komen genieten van een stukje natuur, rust, ruimte en visgenot.

 

Karpervijver De Woldstek

Op onze karpervijver kunt u naar hartelust op karper vissen met vaste stok en elastiek in de top, werphengel of vlieghengel. Er zwemmen karpers (spiegel- en schubkarpers) tot 4 kilo rond. Daarnaast zwemmen er nog een aantal grotere exemplaren. Ook zwemmen er een groot aantal babykarpers rond. Voor aas en voer gelden strenge richtlijnen. (zie onze huisregels karpervissen) Grondvoer is ten strengste verboden. Ook dient u gebruik te maken van een schepnet en landingsmat. Alle gevangen karpers dienen netjes teruggezet te worden, op deze vijver geldt CATCH & RELEASE!

 

Minicamping De Woldstek

Onze camping is mooi gelegen naast onze vijf visvijvers. Onze camping is voorzien van toilet- en sanitairgelegenheid, waarin u onder andere heerlijk warm kunt douchen (zonder muntgebruik). Ook is er een kantine aanwezig waar u terecht kunt voor de lekkere snack, een kop koffie of een drankje. Daarnaast serveren wij diverse gerechten, zodat koken niet noodzakelijk is!

 

De Woldstek

Koekangerweg 9a
7961 LZ Ruinerwold

www.dewoldstek.nl

 

woldstek

Dynamite-Baits 3mm pellets Swim Stim Betaine Green

Wist je dat je van Dynamite-Baits 3mm pellets Swim Stim Betaine Green fantastisch deeg kunt maken? Zet de pellets de dag voor de wedstrijd in een ruime emmer net onder water en laat de pellets het water helemaal opnemen. Af en toe een keer met de hand alles omzetten. Doe de pellets vervolgens in een plastic zak en leg de zak een nacht in de koelkast. Druk vervolgens het goedje door een zo fijn mogelijke zeef (3mm). Het deeg wat hierbij ontstaat is fantastisch voor gebruik aan de vaste stok en zelfs feeder of method feeder. Maak er geen bal van maar laat het rulle deeg gewoon intact zoals het door de zeef komt.

Tip!! Gebruik het goede ook eens in een verhouding van 50/50% met Swim Stim Betaine Green method voer en er ontstaat een prachtige basis voor de cage of method feeder .

Tip!! Breng het deeg eens met de cup op je vaste stok je zult verbaasd zijn van de werking.

powerbait

INSCHRIJVING 2014 GEOPEND

In 2014 zal Dutch Carp Lakes voor de 3e keer het NK Teams Commercial Carp organiseren. Mocht je een team willen opgeven dan stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle teams zijn welkom zowel vrienden teams, winkeliers, groothandel of bedrijven. Er kunnen maximaal 15 team deelnemen dus ben er snel bij, vol is vol! Een team bestaat uit maximaal 8 deelnemers waarvan 3 reserves. Er wordt gevist met de vaste stok. Ook in 2014 zal Shimano & Dynamite-Baits wederom als hoofdsponsor aangekoppeld blijven.

Hieronder de datums van het NK Teams Commercail Carp van Dutch Carp Lakes:

 

1e wedstrijd:           29 maart 2014

2e wedstrijd:           17 mei 2014

3e westrijd:             30 augustus 2014

4e wedstrijd:           4 oktober 2014

Finale wedstrijd:      11 oktober 2014

 

DSC02246.JPGweb

Team Alain Goverde wint met overmacht het NK Commercial Teams

Op zaterdag 5 oktober was het zover en streden de beste 4 teams om de titel beste commercial team van Nederland. Uit 4 voorronden met 12 teams wisten deze vier teams zich te plaatsen voor deze finale op De Vossekuil. Er was een ontspannen sfeer tijdens de loting en de stekken waren keurig uitgezet zodat ieder team gelijke kansen had op de overwinning. Team Alain Goverde kreeg een van de topstekken toegewezen aan de Vossekuil. Jochem Postulart wist op deze stek vanaf het begin de vis aan de gang te krijgen. Vissend met de vaste stok met een lange slag en een kleine pelletwaggler ving hij werkelijk de ene naar de andere mooie karper hoog in het water. Jochem vist dit jaar een zeer sterk seizoen en wist ook al de individuele NK-titel op zijn naam te schrijven. Ook de andere teamleden wisten met de gelijke techniek regelmatig hun visje te vangen.

 

06oktTeamGoverde

 

De wedstrijdcommissie wil een ieder bedanken voor een sportief seizoen commercial vissen. Binnenkort zullen de teamcaptains uitgenodigd worden voor de evaluatie en het bespreken van de plannen voor het seizoen 2014. De vereniging Dutch Carp Lakes wil nogmaals een ieder bedanken voor hun deelname. En natuurlijk Shimano&Dynamite Baits voor de sponsoring.

Hieronder volgt de volledige uitslag. Mocht je een team hebben dat graag wil deelnemen aan het NK dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Mocht je vragen hebben over de wedstrijden dan kun je een mail sturen naar de wedstrijd commissie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

1e Alain Goverde -  24,5 - 216,300 kg

2e Sensas/Mondeal - 53 - 103,700 kg

3e DB Hengelsport - 62 - 89,100 kg

4e Hengelsport Tiel - 70,5 - 68,000 kg

Finale Dutch Carp Lakes

Op zaterdag 5 oktober vindt de grote finale plaats van de Dutch Carp Lakes teamwedstrijden op karpervijver de Vossekuil. De Vossekuil vint u op de Vossenbergweg te Sint-Oedenrode.

Het tijdschema van de wedstrijden is als volgt:

 

08.30 uur loting plaatsnummers

10.00 uur aanvang wedstrijd

15.00 uur einde wedstrijd

17.00 uur prijsuitreiking

 

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in café in d'n Ollie. 

Het café is te bereiken op het volgend adres:

Hoofdstraat 28
5473 AR Heeswijk-Dinther

 

De sponsoring wordt ook dit jaar weer verzorgt door Shimano Nederland, die de prachtige prijzen beschikbaar heeft gesteld.

 

DSC01885

Spanning tijdens de bekendmaking van de poule-indeling

 

Vrijdag 8 maart 2013,

Het wedstrijdschema is bekend! NK Commercial Teams kan dus van start gaan. U kunt het schema vinden door te klikken op het kopje ' wedstrijdschema'.

 

IMG 9336

 

IMG 9331

De inschrijvingen zijn met veel succes van start gegaan

.

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2013,

Er hebben zich inmiddels maar liefst 12 teams opgegeven voor de spannendste competitie van Nederland.

Hieronder een overzicht:

Verpa-Geers Team

Team Stukadoorsbedrijf Alain Goverde bv.

Mondial-f/Sensas

Hengelsport Tiel team

Hengelsport de Vries

De Biesbosch

't Mun

De Vossekuil

DB Hengelsport/Pro-line team

De Kool

Carp team Kuijpers

Shimano-Dynamite-Baits

 

Er kunnen zich maximaal 15 teams inschrijven, dus wees er snel bij, want vol = vol!

U kunt uw team opgeven door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dynamite Baits deegtip

 

Donderdag 31 januari 2013,
Wist je dat je van Dynamite-Baits  3mm pellets  Swim Stim Betaine Green fantastisch deeg kunt maken? Zet de pellets de dag voor de wedstrijd in een ruime emmer net onder water en laat de pellets het water helemaal opnemen. Af en toe een keer met de hand alles omzetten. Doe de pellets vervolgens in een plastic zak en leg de zak een nacht in de koelkast. Druk vervolgens het goedje door een zo fijn mogelijke zeef (3mm). Het deeg wat hierbij ontstaat is fantastisch voor gebruik aan de vaste stok en zelfs feeder of method feeder. Maak er geen bal van maar laat het rulle deeg gewoon intact zoals het door de zeef komt.

Tip 1: Gebruik het goede ook eens in een verhouding van 50/50% met Swim Stim Betaine Green method voer en er ontstaat een prachtige basis voor de cage of method feeder .

Tip 2: Breng het deeg eens met de cup op je vaste stok je zult verbaasd zijn van de werking.


dynamite

Dutch Carp Lakes en Dynamite Baits

Donderdag 31 januari 2013,

Als hoofdsponsor van het NK Teams Commercial Carp heeft Shimano aangegeven dit jaar deel te gaan nemen met een eigen  team. Buiten het reeds gesponsorde team De Vossekuil winnaar van de 2012 editie, betreft het hier een geheel nieuw team speciaal voor dit NK. Het betreft hier het "Shimano-Dynamite-Baits"team. Natuurlijk zal het team gaan vissen met de nieuwste commercial materialen van Shimano en de fantastische voer en aas producten van de Dynamite-Baits range.  De samenstelling van het team houd Shimano nog even geheim. Binnen de stal van Shimano zijn er natuurlijk diverse toppers op het gebied van commercial vissen zoals bijvoorbeeld  Jack Valkenburg en Ton Ruijs. Maar misschien worden we ook wel verrast met nieuwe namen wie weet! In ieder geval weer een team met potentie voor de titel van 2013.

Inschrijvingen voor de spannendste karpercompetitie geopend

Donderdag 31 januari 2013,
In 2012 werd de vereniging Dutch Carp Lakes opgericht en deze vereniging starte gelijk met een fantastischecompetitie het "NK Teams Commercial Carp". Met 8 deelnemende teams werd er op 5 vijvers gestreden om de
eerste landelijke titel team van het jaar.

Na een spannende finaledag ging uiteindelijk team De Vossekuil met de titel op zak naar huis.

Ook in 2013 organiseert de vereniging wederom het "NK Teams Commercial Carp".

Deelnemende vijvers in 2013 zijn 't Mun, De Vossekuil, De Kool, en De Biesbosch.

Van een aantal zaken heeft de organisatie geleerd en de competitiedagen hebben we dit jaar
verdeeld over het seizoen om meer teams de gelegenheid te geven om deel te nemen.

Mocht je een team willen opgeven, stuur dan een mail naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle teams zijn welkom zowel vriendenteam, winkeliers, groothandelaren of bedrijven.

Er kunnen maximaal 15 teams deelnemen dus ben er snel bij vol is vol!!

Een team bestaat uit maximaal 8 deelnemers waarvan 3 reserves. Er wordt
gevist met de vaste stok.

Ook in 2013 zal Shimano wederom als hoofsponsoraangekoppeld blijven.

Voor informatie over de wedstrijden van 2013 kun je de site van www.dutchcarplakes.nl raadplegen.

 De data van NK Teams Commercial Carp:

1e wedstrijd: zaterdag 6 april 2013

2e wedstrijd: zaterdag 27 april 2013

3e wedstrijd: zaterdag 8 juni 2013

4e wedstrijd: zaterdag 31 augustus 2013

5e wedstrijd: zaterdag 5 oktober 2013

FINALE wedstrijd: zaterdag 12 oktober 2013

NK Teams Commercial Carp 2012 beslist

Dit jaar startte de nieuwe vereniging Dutch Carp Lakes met een nieuw initiatief het NKTeams Commercial Carp. Over 4 wedstrijden met 8 teams werd er op diverse commercial carp vijvers beslist wie zich Nederlands kampioen commercial karper vissen mocht noemen. De voorronden werden gevist in poules met ieder 2 teams van 5 leden. De beste 4 poule winnaars streden op 3 november op 't Mun om de titel. Ondanks het koude weer werd er tijdens de finale maar liefst 375 kg gevangen op 't' Mun te Appeltern. De organisatie kan terug kijken op een geslaagd nieuw evenement en in 2013 zal dit initiatief zeker zijn vervolg krijgen.

Wie wordt Nederlands kampioen?

De finale werd gevist tussen de teams van De Kool, De Vossekuil, Hengelsport De Vries en DB Hengelsport. De 20 deelnemers werden verdeeld over 2 vijvers om iedereen maximaal de kans te geven om vis te vangen. Op vijver 8 werden er buiten de nodige karpers ook af en toe wat steuren gevangen. Piet Prins van team de Vossekuil was onverslaanbaar op vijver 8 en ging de 50 kg grens over. Gemiddeld gewicht op vijver 8 lag boven de 20 kg wat gezien de tijd van het jaar zeker geen onverdienstelijke uitslag was.

Vijver 7 liep allemaal wat moeizamer maar toch wist daar Wesley van Emmerink van DB Hengelsport bijna 30 kg te vangen en werd daarmee 1e op vijver 7. Ook Theo Lucius die in de voorronden maar liefst 4 keer de poule wist te winnen ging aardig en wist uiteindelijk 3e te worden op vijver 7.

Team De Vossekuil wint het NK

Tijdens de weging werd er al druk gerekend en gespeculeerd over de mogelijke uitslag. De wedstrijd commissie wist de spanning weg te nemen en wees uiteindelijk Team De Vossekuil aan als winnaar van het NKTeams Commercial Carp 2012. Met een gelijk aantal punten met Team De Kool maar met een hoger gewicht van 109 kg werd de Vossekuil uiteindelijk het eerste team dat zich Nederlands kampioen mag noemen. Buiten de team overwinning was er ook een individueel klassement wat gewonnen werd door Theo Lucius met maar liefst 164 kg over 4 wedstrijden.

De prijzentafel was voorzien van mooie prijzen gesponsord door hoofdsponsor Shimano&Dynamite baits.

Hoe verder in 2013?

 

In 2013 gaat Dutch Carp lakes zeker verder met het  NKTeams Commercial Carp.

Van een aantal; zaken heeft de organisatie geleerd en de competitie dagen zullen volgend jaar verdeeld worden over het seizoen om meer teams de gelegenheid te geven om deel te nemen. Mocht je een team willen opgeven dan stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Alle teams zijn welkom zowel vrienden teams, winkeliers, groothandel of bedrijven. Ook in 2013 zal Shimano wederom als hoofsponsor aangekoppeld blijven. Voor informatie over de wedstrijd datums van 2013 kun je de site van www.dutchcarplakes.nl raadplegen.

DB Hengelsport op dreef tegen 't Mun

Woensdag 17 oktober 2012,

De verschillen tussen DB Hengelsport en 't Mun zijn groter gebleken dan verwacht.

Van 't Mun werd veel verwacht aangezien zij als teamcaptain Edwin van de Biggelaar hadden aangetrokken.

De extra trainingen hebben helaas nog niet veel effect gehad. Ook afgelopen zaterdag was DB Hengelsport weer vele malen sterker dan 't Mun. Met maar liefst een gewicht van 105750,00 gram was DB Hengelsport veel te sterk tegenover een gewicht van 76530,00 gram. De volgende ronde lijkt al binnen te zijn voor DB Hengelsport of zou 't Mun de eindsprint toch nog weten te halen? We zullen het zien bij de komende wedstrijden.

Team Hengelsport de Vries verslaat Hengelsport Tiel met ruime cijfers

Op zaterdag 6 oktober heeft team Hengelsport de Vries zeer overtuigd. Het team won van Hengelsport Tiel met een groot verschil. Team Hengelsport de Vries had aan het einde van de wedstrijd een totaal gewicht van 120,440 kg waarbij Hengelsport Tiel eindigde met een totaalgewicht van 71,930 kg. Is dit pure klasse? Of zou dit beginnersgeluk zijn? Deze vraag zal worden beantwoord wanneer de komende wedstrijden zijn gespeeld.

IMG 8731
Team Hengelsport de Vries

Maandag 24 september 2012

 Het wedstrijdschema is vanaf nu online te vinden onder het kopje ''wedstrijdschema'' op de site. Daarnaast is de poule indeling bekend gemaakt én het reglement. Het reglement voor de wedstrijden kunt u vinden onder het kopje ''wedstrijdreglement''.
 
Wij wensen u en uw team veel visplezier toe!

Donderdag 2 augustus 2012, De Vries SPRO komt met sterk team!

 
 IMG 7685
Graag wil ik jullie even voorstellen aan het nieuwe SPRO Commercial Carpteam van de Vries hengelsport uit Boxmeer.
 
Hier volgen de namen van het team; 1= Henk de Vries, 2= Willy Hagen, 3= Guus Peters, 4= Patrick Nillesen, 5= Stefan van Elst, Reservevisser = Bas Boersma
Het team dat van materialen wordt voorzien door SPRO Nederland en natuurlijk die van Hengelsport de Vries. Zo vissen zij met de SPRO Black Stallion, een fantastische hengel en super geschikt voor het vissen op de ''commercials''.
 
Dit team gaat van start en zal voor het eerst in actie komen op 29 september 2012. Deze dag gaat het ''NK Teams Commercial Carp'' van start, georganiseerd door de vereniging ''Dutch Carp Lakes''. Natuurlijk zal er van te voren nog goed getraind moeten worden in diverse wateren van 't Mun, De Vossekuil, De Kool, Wild Bijzonder Vissen en de Biesbosch. Het zal een spannende strijd worden om ons te plaatsen bij de beste 4 teams van Nederland om uiteindelijk het beste Commerical Carp team van Nederland te worden.
 
Graag houden wij u op de hoogte van onze verrichtingen aan de waterkant via deze website: http://www.devrieshengelsport.nl

Maandag 27 mei 2012

Nederland is weer een fantastische wedstrijdreeks rijker. Het " NK Teams Commercial Carp".

Het is een initiatief van de onlangs opgerichte vereniging "Dutch Carp Lakes" . Deze vereniging is een samenwerking tussen vooralsnog een vijftal commercial carp vijvereigenaren 't Mun, De Vossekuil, De Kool, en Wild Bijzonder Vissen, en de Biesbosch.

In de periode tussen eind september en eind oktober 2012 organiseert de DCL een  Team van het jaar competitie voor commercial carp teams. Een team bestaat uit 5 leden en maximaal 1 reserve. Je vist met je team in een vooraf bepaalde poule. Elke poule bestaat uit 3 teams die in 5 wedstrijden bepalen wie naar de finale gaat.

De beste 4 teams vissen de finale en het winnende team mag zich Nederlands kampioen teams commercial carp noemen. Er wordt gevist met de vaste stok. Het reglement , wedstrijdagenda en andere details kun je lezen op de nieuwe internetsite www.dutchcarplakes.nl

Je kunt je als team opgeven via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Er kunnen zowel teams van groothandel, winkelier of particulieren inschrijven.

Het eerste jaar gaan we van start met maximaal 15 teams dus wees er snel bij!!

Maandag 15 mei 2012

De inschrijvingen van Dutch Carp Lakes zijn vanaf nu geopend. Wilt u zien welke teams zich al hebben ingeschreven? Klik dan naar het kopje ''wedstrijdschema'' waar u het wedstrijdschema kunt bekijken en waarop u kunt zien welke vijvers / teams er tot nu toe al zijn ingeschreven. Het is nog mogelijk om u in te schrijven, maar haast u want er zijn slechts enkele plaatsen nog beschikbaar. U kunt zich aanmelden in teams (van 5 personen + 1 reserve) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 Partnership Banner

       Deelname         

€ 49,00 per jaar

carpcarp

gif1   
gif2
 carpcarp
 gif3